شنیدن کِی بود مانند دیدن به انگلیسی چی میشه؟
A picture is worth a thousand words
شنیدن کی بود مانند دیدن
تفسیر ضرب المثل در زبان فارسی:
توضیح ساده این ضرب المثل در زبان فارسی این هست که هیچ چیز مثل «دیدن» به درک و فهم شما از یک واقعه کمک نمی کنه. مثلا یکی از دوستان شما به مسافرت رفته و درباره جاذبه های طبیعی اون شهر براتون صحبت می کنه. دوست شما اگر یک ساعت هم توضیح بده شما نمی تونید دقیقا اون چیزی رو که براتون تعریف می کنه, درک کنید اما اگر یک عکس از اون شهر و جاذبه هاش به شما نشون بده می تونه گویای خیلی چیزها باشه !
پس وقتی شما عکس رو می بینید بهتر می تونید درک کنید و این عکس (دیدن) اصلا قابل مقایسه با تعریف دوست شما (شنیدن ) نیست.
تفسیر این ضرب المثل در زبان انگلیسی
A picture is worth a thousand words
یک عکس می ارزد به هزار کلمه
A picture
یک عکس
is worth
می ارزد به
a thousand words
هزار کلمه
تعریف ساده این ضرب المثل در انگلیسی این هست که یه دونه عکس(که میشه اون رو دید) می ارزه به هزار کلمه(که میشه اون رو شنید یا از روی متن خوند). توجه داشته باشید که در زبان انگلیسی دقیقا منظورشون ضرب المثل فارسی « شنیدن کی بود مانند دیدن » نیست بلکه به این نوع ترجمه ها میگن , ترجمه های ارتباطی یعنی بکار بردن جملاتِ معادل فارسی به جای اصطلاحات انگلیسی طوری که مخاطب بتونه با اون ارتباط معنایی برقرار کنه
ریشه این ضرب المثل در انگلیسی:
این اصطلاح یا ضرب المثل در اوایل قرن ۲۰ میلادی ( در سال ۱۹۱۸) در آمریکا خلق شد. اکثر نویسندگان معتقدند فردریک برنارد – که مدیر تبلیغات رسانه ای بود- این اصطلاح را خلق کرد.
روزنامه سن آنتونیو لایت (The San Antonio Light) در تبلیغی درباره خودِ همین روزنامه نوشت:
One Picture is Worth a Thousand Words
The San Antonio Light’s Pictorial Magazine of the War Exemplifies the truth of the above statement—judging from the warm reception it has received at the hands of the Sunday Light readers
ترجمه:
شنیدن کی بودن مانند دیدن
مجله تصویری سن آنتونیو لایت درمورد جنگ, نمونه ای از تحقق جمله ی بالا است – این موضوع از استقبال گرم مخاطبان روزنامه ساندی لایت مشخص شده است.
نکته مهم در یادگیری اصطلاحات انگلیسی
با حفظ کردن اصطلاحات و ضرب المثل های کاردبردی در انگلیسی , می توانید مفاهیم زیادی را در قالب یک جمله بیان کنید . برای بیان ضرب المثل ها و اصطلاحات , نیازی به تولید جمله با استفاده از دستور زبان (گرامر) ندارید بلکه کافی است این جملات را حفظ کنید. اصولا مهارت گفتاری زبان انگلیسی – به خصوص صحبت کردن عامیانه و مکالمات روزمره – نیازی به یادگیری گرامر ندارد. ما در زبان فارسی به راحتی با دوستان و نزدیکان صحبت می کنیم و حتی نمی دانیم مسند و مسند الیه چیست؟ یا اصلا نمی دانیم موصوف و صفت چیست؟ یا اصلا خیلی ها سواد نوشتن فارسی ندارند اما فارسی صحبت می کنند.
عضویت در خبرنامه گروه زبان و ترجمه جلالی فر

درباره حامد جلالی فر
مترجم حرفه ای هستم اما همیشه خود را زبان آموز می دانم چون یاد گرفتن نقطه پایان ندارد. هر کسی بگوید من در فلان زبان خارجی « فول هستم» یقین کنید بی سواد است. بیش از 20 سال است که به صورت حرفه ای روزانه بین 8 تا 12 ساعت با زبان گفتاری و نوشتاری سرو کار دارم ولی هنوز فول نشدم و هرگز هم فول نخواهم شد. در مسیر زبان آموزی یک « راه بلد» هستم و می خواهم راهنمای علاقه مندان به زبان باشم. کسانی هم که دوست دارند مترجم حرفه ای شوند می توانند پس از آنکه پذیرفتند زبان آموزی « دوی سرعت » نیست بلکه « دوی ماراتن» است با من همراه شوند و این مسیر را در کنار من طی کنند و به مترجم حرفه ای تبدیل شوند.
نوشتههای بیشتر از حامد جلالی فر2 Comments
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
باعرض سلام و خسته نباشید صمیمانه خدمت جناب استاد جلالی فر. سخاوت انسان آنقدر زیباست که هیچ زشتی نمی تواند به آن آسیب بزند. باور بفرمائید هزار دلیل در ذهنم جستجو کردم که چرا جامعه ای حتی بدون داشتن ثروت زیاد جهان اول باشد و چه جوامع ثروتمندی که جهان سومی اند؟!! هر زمان به ضرب المثل شنیدن کی بود مانند دیدن، فکر میکردم ، ناخودآگاهم میگفت این گفته ای عمیق است از حکما و تو هیچ وقت حتی به بخشی از عمق معنی آن نمیرسی. امروز اتفاقا با مطالعه چند صفحه دیگر باز هم به همین معنی برخوردم. تا اینکه در ابتدای صفحه شما خواندم این گفته ضرب المثلی است قرن نوزدهمی، در حالیکه باورم این بود جمله قصاریست متعلق به ایرانیان و عامیانه اش چنین شده، زمانیکه در صفحه شما خواندم دیدن یک عکس بهتر است از (شنیدن یا خواندن)هزار کلمه است، باتوجه به این واقعیت که چندتایی از این عکسها را دیده و دارم.بعضی از این عکسها از هزاران کتاب بهتر ذهن را روشن میکند. امروز یقین کردم مهمترین دلیل خوشبختی یا بدبختی جامعه آموزش است. به امید روزی که دهان یاوه گویان بسته و در فضایی آرام دارندگان دانش واقعی راه زندگی به راحتی به تربیت واقعی نسلها مشغول باشند.موفق و خوش و سلامت و دارا به همراه عزیزانتان باشید با حمایت ایزد خوبیها.ممنونم .💛
سپاسگزارم از ابراز نظرتان